Ondernemer van de maand

 

PCT Midden Gelderland kent veel bijzondere ondernemers. Elke ondernemer heeft een eigen succesverhaal. PCT benoemt in 2014 maandelijks een ‘Ondernemer van de Maand’. Deze innovatieve ondernemer vertelt zijn verhaal via een korte videoboodschap.

De ‘Ondernemer van de Maand’ is vernieuwend op het gebied van (creatieve) technologie of organisatie. Het zijn ondernemers die andere ondernemers inspireren tot innovatie en co-creatie. Daarnaast bevordert de ondernemer samenwerking tussen bedrijven en/of kennisinstellingen. De ondernemer is een voorbeeld voor andere ondernemers uit de regio!
Een jury beoordeeld aan het eind van het jaar welke ondernemer ‘Ondernemer van het jaar 2014’ wordt.
 

December 2014

De ondernemers van de maand december zijn René Homan en Erwin van Maaren van Nedcam.

 

 

 

November 2014

De ondernemer van de maand november is Heidy van Amerongen van Vink Kunststoffen.

 

 

Oktober 2014

De ondernemer van de maand oktober is Arthur Leenders van Duragreen.

 

 

 

September 2014

De ondernemers van de maand september zijn Joris en Erik Hendriks van Hendriks Coffee Comfort.

 

 

Augustus 2014

In verband met de vakantie hebben we in de maand augustus geen Ondernemer van de Maand verkozen.

 

Juli 2014

De ondernemers van de maand juli zijn Katja van Groningen en Marije van der Windt van A Body Issue.

 

 

 

Juni 2014

De ondernemer van de maand juni is Arnold Telkamp van Reeds & Tools.

 

 

Mei 2014

De ondernemers van de maand mei zijn Pamela Musch en Maarten den Hartog van Yirro.

 

 

April 2014

De ondernemer van de maand april is Xander Leenaars van Alfatron.

 

 

 

Maart 2014

De ondernemers van de maand maart zijn Ratna Ho en Pascal Mulder van Ho!Mulder.

 

 

 

Februari  2014

De ondernemer van de maand februari is Fred Hakvoort van BKC.

 

 

 

 

Januari  2014

De ondernemer van de maand januari is Rene Kort van Schutpapier.

 

 

 

 

 

 

 

 

2013

Hieronder kunt u de filmpjes bekijken van de ondernemers die in 2013 benoemd zijn.

 

Oktober 2013

De ondernemers van de maand oktober zijn Loretta van Kollenburg en Cees Otto van Hybriscan.

 

 

HybriScan is een spin off van de Universiteit Twente. Binnen die universiteit is veel onderzoek gedaan naar hybride microscopie. Die techniek is verder uitontwikkeld en op de markt is gebracht door HybriScan. Ze wordt ingebouwd in een separate module en gemonteerd op een bestaande elektronenmicroscoop. In die microscoop wordt eenvoudig gezegd, materiaal belicht en op moleculair niveau geanalyseerd en ontleed. Deze technologie, gebouwd in een eigen module, wordt nu door Hybriscan zelfstandig op de markt gebracht. Het bedrijf HybriScan richt zich op de ontwikkeling, productie, exploitatie en verkoop van hybride microscopen, voor de industrie en de Life Science markt wereldwijd en voert daarnaast contractresearch uit.

 

 

September 2013

De ondernemers van de maand september zijn Dirk-Jan Kortschot en Marcel de Leeuw van De Hoedenmaker.

 

 

De Hoedenmaker is een bedrijf van Dirk-Jan Kortschot en Marcel de Leeuw. De naam zegt al wat zij doen. Naast prachtig vormgegeven hoeden vind je bij De Hoedenmaker ook mannenpetten, hippe bolhoeden, maar ook sjaals met verrassend mooie dessins en handschoenen. Het bijzondere van de Hoedenmaker is, dat zij naast de klassieke confectie technieken ook open staan voor moderne techniek en verrassende vormgeving. Samenwerkingsprojecten met bedrijven die niet zo voor de hand liggen en projecten die ineens in Bejing prijzen winnen!

 

 

Augustus 2013

De ondernemer van de maand augustus is Gerrit Weeren van Okimono.

 

 

Okimono maakt grafische en eco verantwoorde t-shirts voor vaders en zonen. De ontwerpen worden gemaakt door inmiddels meer dan 20 grafisch ontwerpers, illustratoren, kunstenaars, een houtsnijder en zelfs een voetballer. De bijzondere Okimono winkel bevindt zich op de Sonsbeeksingel, in het hart van het Modekwartier, en biedt een enorme keuze aan verrassende shirts. Vrijwel alle shirts worden uitgebracht in een genummerde Limited Edition.

 

Eigenaar en ondernemer Gerrit Weeren is altijd op zoek naar vernieuwende vormen van presentatie die de beleving rondom het merk Okimono in de winkel versterkt en het produkt toegevoegde waarde geeft. Dit vraag om een innovatieve aanpak van bijvoorbeeld verpakking en display. Hieraan hebben wij vanuit het PCT ondersteuning mogen verlenen.

 

PCT heeft Okimono gekoppeld aan een verpakkingsconsultant/deskundige en door middel van co-creatie werken we nu samen aan een innovatief display. Een door PCT beschikbaar gestelde voucher maakt het mogelijk dit traject veel grondiger en beter op te pakken.
 

 

Juli 2013

De ondernemers van de maand juli zijn Joost van Lindert en Peter Boer van Cato Composites.

 

 

Cato Composite Innovations ontwikkelt en produceert thermoplastische composiet materialen en producten. Met hun innovatieve productietechnieken zijn zij constant bezig de kwaliteit van hun producten naar een hoger nivo te brengen. Dit uiteraard in samenspraak met hun opdrachtgevers.
Een belangrijk onderdeel in het productieproces is de nabewerking van onderdelen. Het PCT kon een rol spelen om deze productiefase verder te verfijnen.
Ze zijn hierdoor in staat om nog beter maatwerk af te leveren richting hun internationale afzetmarkt. 

 

 

Juni 2013

De ondernemers van de maand juni zijn Engbert Lamberts en Paul Wolschrijn van BTN International.

 

 

BTN International is een jonge onderneming met veel expertise op het gebied van duurzame waterbehandeling. Voor de ontwikkeling van een nieuwe waterzuivering techniek konden wij vanuit het PCT netwerk verschillende partijen bij elkaar brengen. Dit leidde tot een haalbaarheidsonderzoek en een unieke mobiele waterzuivering installatie. Paul en Engbert bewijzen daarmee, dat het loslaten van klassiek denkpatronen kan leiden een nieuw productieproces dat beter, duurzamer en goedkoper is! Binnenkort kunnen zij met hun mobiele productie unit, dit bij diverse partijen in de praktijk gaan bewijzen!

 

 

Mei 2013

De ondernemers van de maand mei zijn Ruben Feenstra en Foeke Galema van A Boy's Dream.

 

 

A BOY’S DREAM is een jong Arnhems ontwerpbureau dat avontuurlijke buitenproducten ontwerpt en op de markt brengt.

A BOY’S DREAM is een samenwerking van Foeke Galema (zakelijk, opleiding HEAO) en Ruben Feenstra (ontwerp, opleiding HTS en kunstacademie). Deze combinatie levert mooie innovatieve ideeën en ook vraagstukken op. Daarbij probeert het PCT deze ondernemers te ondersteunen. Zo konden we in hun zoektocht naar producenten, interessante partijen uit de regio bij elkaar brengen.
 

 

April 2013

De ondernemer van de maand maart is dhr. Tolhuisen van De Nederlandse.

 

 

De Nederlandse is een van oorsprong een “klassiek” re-conditioneringbedrijf dat heel bewust is meegegroeid met nieuwe technieken en de sterk veranderde vraag vanuit de markt. Ze beheersen daardoor zowel de goederenstroom van fabrikant naar detailhandel als die van fabrikant naar online koper. Daarbij faciliteren ze het fysieke behandelen van kleding zoals het lossen van zeecontainers, opslaan, re-conditioneren , samenstellen van orders tot en met het hangend uitleveren aan de winkels. Maar ook het opzetten van een complete e-commerce lijn inclusief software, hosting, fotografie, facturering en distributie kunnen ze voor een label verzorgen. Kortom de bedrijfsactiviteiten zijn door De Nederlandse op een innovatieve manier ontwikkelt tot een compleet en servicepakket voor een zeer brede groep afnemers. Ze hebben daarbij heel goed ingespeeld op een duidelijke veranderende vraag vanuit de markt.

 

 

Maart 2013

De ondernemer van de maand maart is Herman van Hulsteijn (Vanhulsteijn fietsen).
 

 

Innovatiemakelaar Jan van de Weerd: “Herman van Hulsteijn doet dingen waarvan je dacht dat ze niet meer bestonden in deze tijd. Hij combineert ouderwets vakmanschap met een nieuwe manier van ondernemen. Hij produceert lokaal en werkt daarbij samen met regionale high-tech bedrijven. Met zijn revolutionaire frame ontwerp heeft hij inmiddels wereldwijd een klantenbestand opgebouwd. Daarbij is zijn Internetwinkel een automatisch verlengstuk geworden van zijn meer traditionele fietsenwinkel annex werkplaats aan de Klarendalseweg in Arnhem. Hij is een voorbeeld van slim en innovatief ondernemen, waarmee hij bewijst dat je met de juiste visie je droom kan realiseren. Ik raad iedereen een Vanhulsteijn aan, het ziet er niet alleen mooi uit, maar het fietst ook geweldig!”

 

 

Februari 2013

De ondernemer van de maand februari is Joyce Kersten van Carwindows Webshop

 

 

Innovatiemakelaar Jan van de Weerd: "Ik vind Joyce Kersten een slimme en eigenwijze ondernemer. Haar man heeft een autobedrijf en verkoopt o.a. de Renault Twizy, een stadsauto zonder ramen en in Nederland is dit vaak te koud. Zij zag dit probleem en bedacht hiervoor een oplossing. Dit deed ze in samenwerking met ondernemers uit de regio in een vrij kort ontwikkeltraject. Ze is een creatieve en innovatieve ondernemer; ze hebben met 3D techniek de deuren gescand om het ontwerp voor het raam te kunnen maken. Daarnaast onderneemt ze duurzaam, want de ramen zijn gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Kortom, ze verdient het om Ondernemer van de Maand te zijn!"

 

 

 

 

Een tweetal ondernemers uit het PCT-netwerk heeft zich al eerder voorgesteld via deze pagina. Bekijk hieronder ook hun presentaties.

 

MoMo World

MoMo is een mannequin pop die uit zichzelf kan bewegen. Nek, schouders en romp maken bewegingen, 
lichaamstaal daar gaat het bij MoMo om. Met behulp van het PCT heeft Momo een haalbaarheidsonderzoek kunnen doen. Voor meer info: www.momoworld.nl.

 

 

 

BedScreen

Maak kennis met de BedScreen, een slimme een eenvoudig te bedienen bedsideterminal. Luister radio, surf online en communiceer met de wereld buiten het ziekenhuis. BedScreen voorziet op deze wijze ook in entertainment en communicatie. Ga voor meer informatie naar de website.

 

 • Op eigen kracht vooruit

  Afgelopen jaren heeft het Platform Creatieve Technologie hard gewerkt aan het bouwen van een sterk netwerk. Door de inzet daarvan hebben we veel...

 • Economie van de Toekomst

  Er gebeuren mooie dingen in de maakindustrie. Maar de technologische en maatschappelijke veranderingen gaan snel. Wat is die Smart Industrie nu...

 • 10 & 11 oktober, Innovate: Arnhem!

  Arnhem is "een slapende reus" als het gaat om innovatie. Innovatiefabriek Arnhem wil die reus wakker kussen door de creatieve sector, het onderwijs...

 • Workshop Manufacturing Critical-Path Time

  Op dinsdag 22 september, vindt van 14.00 tot 18.00 uur een workshop van Rajan Suri plaats. De workshop zal gaan over het gebruik van de MCT...